Количество дъжд за месец се е изсипало за час над София вчера

DenNews.bg
19.06.2018
размер на текста:

София се възстановява след обилните валежи от вчера. За по-малко от час над столицата са паднали около 50 литра на квадратен метър, което е близо до обичайното количество за месец.
Над 1500 сигнала са получени на тел. 112, повече от 900 от тях са били за наводнени сгради, останалите "за завирени участъци, наводнени подлези и метростанции", каза на брифинг кметът Йорданка Фандъкова.
Най-силно бяха засегнати подлезите на метростанциите "Витоша" и "Сердика", както и тези при Централна гара и Министерството на спорта.
Проливният дъжд наводни и много улици и сгради. Протекоха търговски центрове в столицата.
В "Красно село" и "Младост" около 2000 абонати останаха без ток.
Пожарникари отводняваха помещенията на театър "Сълза и смях".
Сред пострадалите сгради бяха и тези на Центъра за спешна медицинска помощ и болница "София мед".
Осем екипа на дирекция "Аварийна помощ и превенция" заедно с екипите на столичната пожарна са работили през изминалата нощ, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Освен на сигнали за завирени пътни участъци и подлези, те са реагирали и на такива за съборени от бурята дървета в районите Витоша и Лозенец.
Проверено е състоянието на всички по-критични места в града. Няма поражение по транспортната инфраструктура.
Дежурни служители от дирекция "Околна среда" и от районните администрации следят денонощно нивата на язовирите и критичните места на реките. Към момента реките, които преминават през територията на София, понижават нивата си. Язовирите Мрамор Мърчаево и Суходол се изпускат контролирано.
Днес през деня ще продължи работата по отстраняване на паднали дървета и счупени клони от бурята, както и почистването на улиците главно в планинските райони от наноси.
Градският транспорт се движи нормално.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети