Думи на Стивън Хокинг ще полетят в Космоса

DenNews.bg
15.06.2018
размер на текста:

Радиосигнал с Послание на мира и надеждата от покойния британски изследовател на черните дупки Стивън Хокинг, който почина през март на 76-годишна възраст, ще бъде изпратен в Космоса.
Това ще бъде извършено в рамките на церемонията по погребването на праха на учения край гробовете на неговите прочути сънародници Исак Нютон и Чарлз Дикенс в Уестминстърското абатство в Лондон.
Словесно-музикалният сигнал, в който думите на Хокинг ще звучат на фона на музика от известния гръцки композитор Вангелис, ще бъде изпратен със спътникова антена на Европейската космическа агенция в Себрерос, западно от Мадрид, и ще бъде насочен към най-близката до Земята черна дупка 1А 0620-00.
По думите на дъщерята на професор Хокинг, Люси, посланието е красив символичен жест, чрез който се осъществява връзка между присъствието на баща ѝ на планетата Земя, желанието му да полети в Космоса и изследванията му на Вселената.
"Това е послание на мира и надеждата, на единството и необходимостта да живеем заедно на тази планета", каза тя.
Компактдискове с думите на професор Хокинг и музикалното му посвещение, създадено от Вангелис, ще бъдат раздадени на всички присъстващи на предстоящата възпоменателна служба в Уестминстърското абатство, сред които британският астронавт Тимъти Пийк, астрофизикът Мартин Рийс, актьорът Бенедикт Къмбърбач, превъплътил се в образа на известния учен в драма на Би Би Си, и други знаменитости. Източник: Дарик

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети