САЩ призова Русия да сложи юзди на правителствените войски в Сирия

DenNews.bg
15.06.2018
размер на текста:

Държавният департамент на САЩ разпространи декларация, в която се казва, че правителствените войски, подчинени на президента Башар Асад нарушават постигнатото споразумение за зоните за деескалация на напрежението в Сирия.
"Това ще доведе до силен и незабавен отговор от наша страна, силите на Асад трябва да спрат настъплението си на югозападната част на страната където има сили на Свободната сирийска армия", се казва в декларацията, цитирана от "Ройтерс".

Държавният департамент призовава Русия като участник в споразумението за зоните за деескалация да повлияе на сирийския президент и да не допуска разширяване и изостряне на конфликта в Сирия.
Въпросната зона за деескалация в югозападна Сирия граничи с Йордания и е близо до Голанските възвишения, които са под контрола на Израел. Според иранската агенция Fars в последните дни в провинция Дараа са избухнали ожесточени сражения между правителствени части и части на Свободната сирийска армия.
Припомняме, че преди ден Русия изпрати до страните, които имат военни части в района -САЩ, Иран, Турция и Сирия-да се въздържат от действия по време на Световното първенство по футбол. Източник: dir.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети