Жана и компания гледат към първото място на Евровизия

DenNews.bg
09.05.2018
размер на текста:

България се класира на финала на Евровизия. Късно снощи в Лисабон групата „Equinox“ спечели гласовете на жури и публика в един от най-оспорваните полуфинали в последните издания на конкурса. Група "Equinox" са Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл.
Другите девет страни, които преминаха първия полуфинал в португалската столица, са Австрия, Албания, Естония, Израел, Ирландия, Кипър, Литва, Финландия и Чехия.
Изпълнението на песента „Bones“ снощи впечатли феновете по света и се оказа едно от най-коментираните в социалните мрежи. Според букмейкърите страната ни има шанс да се бори за място сред най-добрите на финала в събота.
„И при нас еуфорията е голяма. Това е голямо постижение, но в същото време и огромна отговорност. Продължаваме да работим здраво и се надяваме да се представим още по-добре на финала“, каза Владимир Михайлов от българската група пред Дарик.
„Бяхме доста убедени в това, което правим. Искахме да се фокусираме изцяло върху нашата работа, която е доста сложна. Мисля, че изпълнихме тази задача и резултатът е видим. Искаме да благодарим на всички наши приятели, които ни подкрепят и гласуват за нас. Правим всичко за България, за модерния имидж на нашата държава, за едно красиво послание и се радвам, че можем да се обединим около него“, допълни още той.
Михайлов е категоричен, че групата има сили за първото място.

Вторият полуфинал на "Евровизия 2018" е на 10 май. Големият финал е в събота - 12 май.

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети