Бронз за тенисист на Марек-Дигеста от Млад Олимпиец

DenNews.bg
07.05.2018
размер на текста:

Състезателят на „Марек-Дигеста“ Стефан Димитров спечели бронзов медал от Националния турнир по тенис на маса „Млад Олимпиец“. Състезанието се проведе в Момчилград, като в него участваха 5 дупнишки деца, представители на „Марек-Дигеста“ - Стефан Димитров, Методи Методиев, Мартин Стоянов и Никола Крумков при момчетата и Василена Стефанова при момичетата. През първия ден се проведоха квалификациите, в които участие взе Никола Крумков. В тях за четири места се бореха 35 тенисисти. Никола успя да премине успешно квалификациите и се класира за груповата фаза. Стефан Димитров бе поставен под номер 1 във 2-ра група и след 3 категорични победи се класира за 1/8-финалите, по същия начин Методи Методиев, като водач на група 4 група продължи напред. Мартин Стоянов бе под номер 2 в 3-та група, но след категорични победи с 3:0 над представителя на „Марек 76“ Стоичков и водача на групата си Симонян от „Корабостроител“ (Вн) зае първото място. Така и 3-мата състезатели се класираха сред 16-те най-добри момчета в България. В следващата фаза Стефан и Методи победиха съперниците си и продължиха към ¼-финалите. Там Стефан победи Й. Величков от София с 3:1, а Методи загуби драматично с 2:3 гейма от С.Адев от Ардино. На полуфинала Стефан загуби от шампиона П.Вачев от Свищов, а в битката за третото място победи С.Адев с 3:0 гейма и достигна до бронза. При момичетата, Василена Стефанова премина успешно груповата фаза и също попадна сред 16-те най-добри.
Крайното класиране: Стефан Димитров 3-то място, Методи Методиев 6-то място, Мартин Стоянов 12-то място, Никола Крумков 19-то място и Василена Стефанова 13-то място.
В края на месеца на клуба предстои участие в ДОИП за момчета и момичета до 12 години в Каварна, като основната цел е шампионската отборна титла при момчетата, обявиха от „Марек-Дигеста“.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети