Ученици от Дупница посетиха парламента по покана на народния представител Радослава Чеканска

DenNews.bg
31.05.2018
размер на текста:

 Ученици от община Дупница посетиха парламента по покана на народния представител от област Кюстендил Радослава Чеканска. Гости в Народното събрание бяха 18 ученици от първи до осми клас от СУ „Св. Паисий Хилендарски”, ОУ „Неофит Рилски”, ОУ „Евлоги Георгиев” и ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – с. Яхиново.
Те бяха придружени от Тодор Петков, началник отдел „Култура, образование и младежки дейности” към Община Дупница.
Учениците получиха възможност да посетят Народното събрание, след като станаха победители в различни конкурси, посветени на 140 години от Освобождението на България. Конкурсите включваха рисунка за деца от І до ІV клас, историческо състезание за ученици от V до VІІ клас и конкурс за есе. Организатори бяха Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Исторически музей – Дупница, НЧ “Ген. Георги Тодоров - 2011” и Община Дупница.
Посещението бе подарък от народния представител Радослава Чеканска, която се ангажира да организира визитата и да запознае децата отблизо с работата на парламента. Чеканска посрещна лично гостите от Дупница, разказа им за основните правомощия на институцията и ги запозна със свои колеги.
„Децата задаваха въпроси най-вече за законотворческия процес и какво представляват парламентарните комисии. Проявиха интерес и към историята на държавния орган. Имаха възможност да се срещнат и разговарят със зам.-председателя на НС Емил Христов”, разказа Чеканска.
По време на посещението си, учениците разгледаха сградата на парламента и проследиха от балконите дискусията в пленарна зала.
Първокласникът Цветан Заров занесе в парламента специален подарък от Дупница – папка с рисунки, посветени на 140-ата годишнина от Освобождението на страната ни. Произведенията на първолаците от ОУ „Неофит Рилски” бяха подарени лично на зам.-председателя на НС Емил Христов, който ги прие с благодарност и поздрави децата за таланта. „Истинска радост е срещата с будни, млади дупничани”, каза зам.-председателят на парламента.
Радослава Чеканска благодари за проявения интерес и пожела на учениците да бъдат все така будни и креативни. Народният представител обеща да организира и други такива посетителски групи.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети