С транспарант „Васал на Путин“ десни изпратиха Борисов към Москва

DenNews.bg
30.05.2018
размер на текста:

 С опъването на транспарант „Борисов-васал на Путин“ активисти от дясното обединение Демократична България символично изпратиха премиера за посещението му в Москва.
"Визитата на Борисов при Путин е видим завой на Изток, с който правителството предава евроатлантическите ценности на България, за които гласуваха техните избиратели, и поставя държавата ни в недостойно положение пред нашите европейски партньори". Това заявяват от политическото обединение Демократична България в позиция по повод посещението на премиера Бойко Борисов в Москва.
"В такъв исторически момент, в който България е председател на Съвета на ЕС, този акт на измяна на държавната ни политика, изглежда още по-унизителен и отдалечава перспективата ни за пълноценно членство в Еврозоната и Шенген", смятат от формацията, откъдето разпространиха и кадри на организирания от тях флашмоб преди излитането на министър-председателя за Русия.

"Ние от „Демократична България“ се обявяваме против коленопреклоническото поведение на премиера и настояваме българското правителство да защитава достойно интересите на България и евроатлантическия път", завършва позицията на обединението.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети