Деца от Сапарева баня поднесоха на публиката коктейл от латино хит и български фолклорни ритми

DenNews.bg
28.05.2018
размер на текста:

Деца от Сапарева баня изненадаха публиката със собствена версия на латино хита „Despacito“, съчетавайки го с български фолклорни мотиви. Коктейлът беше поднесен при откриването на Общинските празници в Сапарева баня, събрали на сцената на амфитеатър „Гейзера“ множество ансамбли и изпълнители за радост на стотиците жители и гости на града.
Заслужени аплодисменти получиха детски и юношески фолклорни състави "Ресиловче" и ФТА "Рила", с художествен ръководител Кирил Амбарков. Освен латино-българския коктейл „Despacioto”детски фолклорен ансамбъл "103-градусов хоровод", с художествен ръководител Иван Начов, изпълни химна на Сапарева баня.
Популярната българска певица Нелина изпълни пред сапаревобанци и гостите на града най-обичаните фолклорни народни песни и успя да вдигне публиката на крака. Така сцената на Гейзера се оказа тясна за стотиците, включили се в хората.
Празникът в Сапарева баня продължи до късно и завърши с впечатляваща заря, която озари небето над амфитеатър "Гейзера".

 

Отборът на "Марек 2007" е шампион в Детски футболен турнир "Сапарева баня 2018"

 

За втора поредна година Сапарева баня бе домакин на детски футболен турнир, провеждащ се в рамките на традиционните Общински празници. Футболният шампионат за деца е под патронажа на кмета на общината Калин Гелев. В миналото издание на турнира участие взеха само отбори от Сапарева баня и Дупница, а тази година се включиха и два отбора от Перник. Организаторите коментираха, че идеята е детското футболно дерби да се разраства с всяка година изминала година и да става все по-оспорвано и атрактивно.
Футболистите на "Марек 2007" от Дупница спечелиха турнира в Сапарева баня тази година. С тях бе и треньорът им Цветан Видински. Купата на шампиона им връчи лично кметът Калин Гелев, който поздрави младите спортни надежди за отличното представяне и спортсменска игра, която са показали.
На второ място в турнира остана отборът на "Миньор Перник 2008" с треньор Иво Славчев. За отличното представяне в първенството, в което се явяват за първи път, ги поздрави народният представител Радослава Чеканска. Тя им връчи и купата за второ място.
Въпреки силната подкрепа от публиката, домакините от Сапарева баня, с треньор Костадин Джоргов, останаха трети. Те бяха наградени от областния управител на област Кюстендил Виктор Янев. На четвърто място се класира вторият отбор на "Миньор" от Перник.
Тимовете, участвали в турнира, получиха като подарък футболни топки от Община Сапарева баня, а за всички деца имаше осигурени различни лакомства от спонсори.

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети