Спряха от движение 44 камиона и автобуса след проверка на пътя

DenNews.bg
25.05.2018
размер на текста:

Пътна полиция e проверила 5311 товарни автомобила и 1679 автобуса в рамките на операция на по линия на TISPOL - Европейската мрежа на службите на Пътна полиция, съобщи пресцентърът на МВР.
Акцията се е състояла от 14 до 20 май, като основно са били проверявани камионите и автобусите. В хода й са установени общо 1666 нарушения. На 44 от проверените моторни превозни средства е наложена забрана да продължат движението си. За сравнение - в предишното издание на операцията, от февруари тази година, проверените товарни автомобили са били по-малко - 3673. Тогава са констатирани 834 нарушения, а на 14 МПС е наложена забрана да продължат движението си.
При автобусите общият брой проверени превозни средства е 1679 и са установени общо 310 нарушения. За сравнение, при проверките през месец февруари, броят на проверените возила е бил - 1095, но нарушенията са били значително по-малко - 194.
Наблюдава се увеличение на нарушенията по почти всички показатели, но няма нито един случай на управление след употреба на наркотични вещества или техни аналози.
В операцията, освен представители на Пътна полиция, са участвали служители на Криминална и Икономическа полиция, и на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация".

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети