Показно убийство блокира Подгорица, жертвата е собственик на дискотека

DenNews.bg
23.05.2018
размер на текста:

Показно убийство блокира черногорската столица Подгорица. Жертвата е собственик на известната дискотека. 49-годишният Миодраг Крушчич е застрелян снощи, докато седял в градината на ресторант с журналистката от вестник "Виести" Йелена Йованович.
Висок, едър, облечен в черно с качулка и силиконова маска на лицето мъж се доближил към Крушчич откъм гърба му и изстрелял срещу него няколко куршума. Ранен, Крушчич се опитал да избяга, но след два-три метра паднал на тревата. Убиецът се приближил до него и отново изстрелял още няколко куршума, след това успял да избяга. Журналистката е леко ранена в главата от счупено стъкло.
След убийството специалните части за борба с тероризма започнаха да контролират входовете и изходите от Подгорица. Специалните части претърсват автомобили и извършват засилен контрол.
Полицията смята, че Крушчич е убит в разчистване на сметки между два черногорски престъпни клана. Крушчич е смятан за близък до "шкалярския клан", който е в конфликт с "кавачкия клан". Затова представители на "кавачкия клан" са разпитани веднага след убийството.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети