Двойки от Дупница подават заявления за финансова помощ за ин витро до 30 май

DenNews.bg
22.05.2018
размер на текста:

След броени дни изтича крайният срок, в който двойки от Дупница могат да кандидатстват за финансова помощ за ин витро процедури.
Средствата, 11 000 лв., бяха събрани със серия благотворителни инициативи, а сумата ще бъде поделена между 3 двойки с репродуктивни проблеми.
Кампанията „За повече деца в Дупница" се проведе под егидата на кмета Методи Чимев, председателя на ОбС Емил Гущеров и със съдействието на фондация „Искам бебе".
Кандидатите трябва да подадат документи по електронен път до 30 май, а на 1 юни ще бъдат определени двойките, които ще получат възможността да сбъднат най-съкровената си мечта – да имат своя рожба.
„Процедурата за кандидатстване е изключително лека и отнема не повече от 5 минути. Бяхме максимално съсредоточени върху това да облекчим кандидатите, без да ги утежняваме с медицински документи. Самите ние извършваме служебна справка в клиниката, в която са записани пациентите и получаваме необходимата медицинска информация. Условията за кандидатстване на двойките са регламентирани в две декларации и едно заявление, които са публикувани на сайта на фондация "Искам бебе" (iskambebe.bg) и са напълно достатъчни, за да ги одобрим", коментира председателят на фондацията Мария Янева.
След попълването на документите те трябва да бъдат изпратени на електронен адрес: dupnitsa@iskambebe.bg
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети