Проверяват фирма, изоставила туристи на АМ „Струма“ край Дупница

DenNews.bg
02.05.2018
размер на текста:

 Министерството на туризма започна проверка на туристическа агенция „Глобал тур”, чиито автобус изоставил група от 38 туристи за няколко часа през нощта на магистрала "Струма".
Фирмата е регистрирана в Националния туристически регистър и има валидна застраховка до 6.07.2018 г., показа проверката на ведомството.
Туристите посетили Гърция, но на връщане автобусът им внезапно спрял след разклона за Дупница и останал на място без светлини, съобщават засегнатите. Като причина било споменато, че е свършило горивото.
Туристите са прекарали 4 часа през нощта на магистралата. Пътниците звъннали на тел. 112 и от спешния телефон били посъветвани да обезопасят мястото със светлоотразителен триъгълник, но се оказало, че такъв няма.
От Министерството на туризма припомнят, че при проблеми, туристите могат да подават сигнали на горещия телефон 02 90 46 895.
„На връщане, много късно вечерта, около 22:30 ч. закъсахме на магистралата, след разклона за Дупница. Вътре имаше един шофьор и една екскурзоводка. Спряхме и започна едно суетене. Разбрахме, че е свършило горивото на автобуса”, разказа жена от злополучната екскурзия пред Нова телевизия. „Не се следваше някакъв план на поведение, когато има някакъв проблем. Кой е длъжен да каже на пътниците, че има проблем и да има план какво да направи. Изчезнаха и екскурзоводката, и шофьора, и така около 15 минути”, разказа друга пътничка.
Пътниците били притеснени и от тъмнинаната вътре в автобуса, тъй като шофьорът не пуснал светлините, за да не се изхаби акумулатора.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети