С изложба на български шевици ще отбележим Деня на музеите в Дупница

DenNews.bg
17.05.2018
размер на текста:

В Дупница Денят на музеите, 18 май, ще бъде отбелязан с откриване на изложбата "Българската шевица - памет и вдъхновение" на кюстендилската учителка Стефка Михайлова. Тя е автор на книгата "Символи, знаци и схеми в българската народна шевица" и ще представи изработени от нея мотиви от българска шевица от различни етнографски области, вплетени в картички, бижута, разделители за книги и др.
ФТ "Авлига" при НЧ "П. К. Яворов", носители на множество награди и отличия, ще допълнят красотата на българската шевица с прекрасните звуци на народните песни. Изложбата ще бъде открита в 16 часа.
Традиционно Исторически музей - Дупница и тази година се включва в Европейската инициатива "Нощ на музеите", 19 май. В програмата е предвидена изложбата на талантливите млади художници на Дупница от Арт ателие "Дон Кези" с ръководител Елена Марулевска. Ще бъдат връчени награди и призове за успехите на децата през изминалата година. В изложбата ще се включат и техните приятели от Арт студио "В света на изобразителното изкуство" с ръководител Катерина Пахова от училище "Яне Сандански"-Разлог. Музейното пространство ще бъде огласено от песните на младите таланти от ВС "Арт Поп" с ръководител Таня Камбурова. Празникът ще завършим с изпълнения на Фолклорна група при НЧ "Пробуда - 1927", с. Самораново.
Програмата на 19 май ще започне в 16 часа.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети