Пазете се! Телефонни измамници притискат възрастни дупничани за пари, десетки са сигналите само днес!

DenNews.bg
15.05.2018
размер на текста:

 Днес множество граждани са съобщили на РУ Дупница, че са получили обаждания по домашни телефони от мъж, който се е представил за служител на полицията в Дупница. Мъжът е поискал от тях съдействие да предоставят на измамници големи суми пари. Уверил ги, че така измамните ще бъдат задържани с доказателство, а парите ще им бъдат върнати.
Получателите на тези обаждания не са се доверили и не са станали жертва на измама.
Призоваваме: Не се доверявайте и не давайте пари, които да ви молят за това. Полицията не иска пари от гражданите, за да си свърши работата! Полицията не изисква от гражданите информация за спестяванията им и в кои банки са. Институциите не събират пари на ръка!
Не се доверявайте, не давайте парите си на незнайни! Не се разделяйте с лекота с средствата, които с много труд сте спестили!
Бъдете сигурни, че парите, поискани по телефона, със сигурност ще бъдат загубени! Полицаи, прокурори, лекари не искат пари нито по телефона, нито по ръката!
Не помагайте на измамниците! Не им съобщете номера на мобилния телефон и адреса си! При такива повиквания звънете на тел. 112.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети