Пуснаха под домашен арест един от обирджиите на банкомата в Сапарева баня

DenNews.bg
14.05.2018
размер на текста:

 С определение на Окръжен съд – Кюстендил е била изменена мярката за неотклонение на Кирил Микев. - участник в обира на банкомат в гр. Сапарева баня от „задържане под стража“ в по-лека - „домашен арест“.

Той бе  привлечен към наказателна отговорност за това, че около 03.20 ч. на 09.11.2017 г., в гр. Сапарева баня, от офис на банка ДСК ЕАД на ул. „Княз Борис I“ в  курортния град  заедно с Красимир Йорданов, Тодор Богданов и Георги Динев отнели сейф, съдържащ касета с парични средства в размер на 9 000 лева.

За извършване на кражбата бе разрушена преграда, здраво направена за защита на имот - взривяване на вратата на АТМ – устройство и използване на леки автомобили марки „БМВ Х5“ и „Фолксваген Кадди“.

Кирил Микев бе задържан заедно с Красимир Йорданов на 22.01.2018 г. в гр. Перник, като им  бе наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

На 27.04.2018 г., във връзка с постъпила от Красимир Микев молба за изменение на мярка за неотклонение „задържане под стража“, взета по повдигнатото му обвинение, се проведесъдебно заседание в Районен съд – Дупница. Тогава с определение на съда същата бе оставена без уважение.

В законоустановения срок Кирил Микев е обжалвал определението на Районния съд пред Окръжен съд – Кюстендил, който е изменил наложената му мярка за неотклонение от „задържане под стража“ в „домашен арест“. Определението на съда не подлежи на обжалване и протест.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети