България излиза под №18 на финала на Евровизия

DenNews.bg
11.05.2018
размер на текста:

България ще излезе под №18 на финала на Евровизия утре, 12 май.
Организаторите на международния песенен конкурс обявиха реда на изпълнителите във финала. Първи на сцената ще излезе украинският певец Melovin.
След Украйна на сцената излизат представителите на Испания, Словения, Литва, Австрия, Естония, Норвегия. Страната домакин Португалия има номер 8.
Във финала следват Великобритания, Сърбия, Германия, Албания, Франция, Чехия, Дания, Австралия, Финландия, България, Молдова, Швеция, Унгария, Израел, Холандия, Ирландия и Кипър.
Последното изпълнение под номер 26 е на Италия.
„Голяма петорка“ на страните – основатели на конкурса (Великобритания, Германия, Испания, Италия и Франция) и миналогодишният победител – Португалия, се класираха директно за финалите.
Конкурсът тази година е под мотото All Aboard! (Всички на борда!). За главна тема е избран океанът, на брега на който се намира Лисабон – градът-домакин на тазгодишната „Евровизия“. В унисон с темата беше сменен дори и традиционният червен килим със син.
Организаторите развалиха договора си с китайската телевизия "Манго" и тя не можа да излъчи втория полуфинал вчера, защото е цензурирала две от изпълненията от първия полуфинал.

 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети