ТЕЦ Бобов дол отнесе акт заради оставени без ваучери за храна работници

DenNews.bg
10.05.2018
размер на текста:

Административна санкция от 1500 лв. беше наложена на ТЕЦ Бобов дол заради оставени без ваучери за храна работници. Наказателното постановление, издадено на 19 февруари тази година от Инспекция по труда-Кюстендил, бе потвърдено като законосъобразно от Районен съд-Дупница.
Глобата е наложена след извършена проверка от страна на трудови инспектори на 31 януари т.г. Установено е, че със заповед от 2014 г. на изпълнителния директор трябва на работниците и служителите от дружеството да бъде осигурявана безплатна храна, както следва: на работещите при 8 часов работен ден-7 лева, на работещите при 12 часов работен ден-10.50 лева, като тези суми могат да се използват в работническия стол на ТЕЦ Бобов дол под формата на купони за храна на стойност 2 лева на ден-за работещите на 8 часов работен ден, а за персонала работещ на график само за дневните смени и останалата част във вид на ваучери по 5 лева на ден, съответно 8.50 лева за работещите на смени.
До момента на проверката дружеството не е осигурило на работниците и служителите от цех „Турбинен” ваучерите за храна за месец ноември 2017 г.
Решението на Районен съд подлежи обжалване пред Административен съд-Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети