Две вицешампионски титли за юношите на Марек-Дигеста

DenNews.bg
05.04.2018
размер на текста:

Две вицешампионски титли и един бронзов медал завоюваха тенисистите на „Марек-Дигеста“ от Държавното отборно и Индивидуално първенство за юноши до 18 години, което се проведе в Пловдив.
Състезанието започна с отборната надпревата. В групите тима на „Марек-Дигеста“ в състав Радослав Котев, Христо Христев, Божин Ангелов и Георги Гогов, записа победа с 4:1 над отбора на „Дигеста Профи спорт“-София и служебна победа над „Марек 76“, които не се явиха на първенството. На ¼ финал дупничани победиха категорично отбора на „Тетрон“ Плевен с 4:0 и на полуфинала се наложиха над силния отбор на „Роса“ Попово с 4:1. На финала дупничани се изправиха срещу многократния шампион на България и домакин на турнира „Стоянстрой“ Пловдив и след драматичен 4-часов мач, загубиха с резултат 2:4. В индувидуалното първенство Радослав Котев достигна до 3-ото място и бронзовия медал, при конкуренция от над 120 състезатели. Той постигна 4 категорични победи в основната схема над Х. Радолов от Свищов и А.Милев от „Металик“ Перник с по 3:0, И.Воденичаров „Асарел Медет“ с 3:1 и С.Дошев „Корабостроител“ Варна с 3:0. На полуфинала дупничанинът загуби от настоящия шампион К.Вътов от „Стоянстрой“ Пловдив и се класира на 3-то място. Георги Гогов загуби на ¼-финал и остана 7-ми в крайното класиране, а Христо Христев и Божин Ангелов също се наредиха сред първите 16.
При двойките, едната дупнишка двойка Христо Христев и Георги Гогов, достигна до финала, където загуби драматично с 2:3 гейма от К.Вътов и М.Петров и остана на 2-рото място. Радослав Котев и Божин Ангелов останаха 9-ти в крайното класиране.
При смесените двойки и 4-мата представители на „Марек-Дигеста” се класираха сред първите 16. Радослав Котев, заедно с партньорката си Д.Хасанова от Две Могили загубиха от шампионите Е.Бекир и К.Иванова и завършиха на 5-то място. „Много се гордея с нашите момчета! Показаха много голям дух и се бориха с цялото си сърце. Имаме прекрасен отбор! Поздравявам всички състезатели и треньорите в клуба Веселин Георгиев и Емилия Ганчева. Това е много голям успех, не само за нас, но и за град Дупница. Специални благодарности и към кмета за подкрепата му през цялата година”, коментира председателят на клуба Любомир Ганчев.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети