Измамници атакуват клиенти на ЧЕЗ, като се представят за служители на компанията

DenNews.bg
29.04.2018
размер на текста:

Клиенти на ЧЕЗ сигнализират за измамници, които се представят за служители на компанията, предупредиха от дружеството.

Констатираните опити за измами са извършени чрез съмнителни електронни писма, изпратени от адреси, които нямат общо с корпоративните имейли на компаниите от Групата ЧЕЗ в България, и касаят събиране на несъществуващи задължения.

ЧЕЗ предупреждава клиентите си, че не събира лични данни по телефон и че всички заплащания за услуги, предоставяни от компаниите от Групата ЧЕЗ в България, се извършват по установените за това начини и никога извън определените за целта места - клоновете на Български пощи, касите на "Изипей", "ФастПей", чрез електроните канали на "Ипей", "Трансакарт", "Айкарт", CASHTERMINAL, на ATM терминали и по банков път.

Компанията призовава при всяко съмнение за злоупотреби, корупционни практики и други нередности, потребителите да се свързват с органите на МВР.

Всеки служител на ЧЕЗ е длъжен при поискване да се легитимира със своята служебна карта, която съдържа трите имена, длъжността и снимка. На гърба й има телефонен номер, на който клиентите могат да проверят самоличността на служителя. При отказ да се предостави картата, потребителят има право да поиска съдействие от полицията.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети