Парадът за 6 май ще бъде по-тържествен от всякога

DenNews.bg
27.04.2018
размер на текста:

Военният парад за Деня на армията - 6 май тази година ще бъде по-голям от обичайното заради отбелязването на юбилея-140 г. от създаването на Българската армия. В парада ще участват тежка техника и самолети.
Парадът ще започне в 10 часа и през площад "Княз Александър I". В марш ще преминат около 10 блока представляващи всички видове въоръжени сили и военните университети.
През "жълтите павета" ще преминат образци от почти всички машини на въоръжение в армията – танк Т-72, самоходна гаубица "2С-1", бойни машини на пехотата БМП, МТЛБ и БТР, ракетни и зенитни комплекси, гаубици, бронирани "Мерцедес" G 270, "Хамър", "Commando seleсt", "Guardian" и "SAND CAT" и т.н.
Военновъздушните сили ще представят летателна техника, която е на въоръжение в момента. Над площада, в различни формации ще преминат: вертолет Ми 17 - носещ националния флаг; вертолети Ми-24 и "Cougar", военно-транспортен самолет C-27J "Spartan", учебните самолети L-39ZA и "Пилатус" РС9М и бойните самолети Су-25 и МиГ-29.

На 5 май от 20.00 часа, на площад "Княз Александър I", ще има "музикален парад" с участието на военни духови оркестри, ще има и заря.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети