Мъж живял 3 г. с трупа на майка си, за да взима пенсията й

DenNews.bg
26.04.2018
размер на текста:

51-годишен мъж от град Бяла е живял три години с трупа на майка си, за да получава парите от пенсията й, съобщиха от прокуратурата.
Окръжната прокуратура в Русе е образувала досъдебно производство за установяване причините за смъртта на жената, която към месец май 2015 г. е била на 79 години.
Синът на пенсионерката в продължение на 3 години е укривал смъртта на майка си, за да може да получава вместо нея пенсията й. Пред служителите на НОИ и съседите той твърдял, че тя се лекува в Русе и по здравословни причини не може да се явява сама да получава парите от пенсията си в брой. При извършена проверка в жилището й след получаването на пенсията за месец април 2018 г. от сина й, полицейските служители открили останките от трупа на жената.
51-годишният мъж е обвинен за измама с цел да набави за себе си имотна облага. С постановление на наблюдаващия прокурор от вчера, той е задържан за срок от 72 часа за довеждането му пред съда. За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 1 до 6 години.
Заедно с това в Окръжна прокуратура - Русе е образувано досъдебно производство за установяване причините за смъртта на жената. Назначена е съдебномедицинска експертиза на "Съдебна медицина".
Разследването по двете дела продължава. Определен е срок от 2 месеца.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети