Парламентът попълни антикорупционната комисия

DenNews.bg
26.04.2018
размер на текста:

Парламентът попълни състава на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ), като бяха избрани един заместник-председател и трима членове.
Антон Славчев ще бъде зам.-председател на антикорупционния орган. Антоанета Георгиева–Цонкова, Пламен Йоцов и Силвия Къдрева пък бяха избрани за членове на КПКОНПИ.
Антон Славчев е завършил Висшето военно училище "Тодор Каблешков" със специалност "Технология и организация на железопътния транспорт". Има 22 години стаж в структурите на МВР и Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС).
Антоанета Цонкова е завършила право в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Започва професионалната си кариера през 1998 г. в Софийския градски съд. От месец юни 1999 г. до месец юли 2006 г. е адвокат към Софийската адвокатска колегия. Продължава професионалното с развитие в Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност. От март 2013 г. до момента тя е член на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.
Пламен Йоцов е завършил Висшето военно училище за артилерия и противовъздушна отбрана в Шумен. Той има 20 години стаж в различни отдели на МВР и ДАНС. През 2009 г. е удостоен с колективната награда "Полицай на годилата" от Фондация "Доверие и Закрила".
Силвия Къдрева е магистър по специалността "Библиотечно-информационни науки" в Софийския университет. Кариерата ѝ започва в Министерството на околната среда и водите. През 1999 г. започва работа в Сметната палата. От 2014г. е директор на Публичния регистър.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети