Училища в Дупница представят паралелките си след 7-и клас в директна среща с деца и родители

DenNews.bg
25.04.2018
размер на текста:

Средните училища в Дупница ще могат да презентират своите паралелки за прием на ученици след 7-и клас. Събитието, наречено „Панорама на средното образование“ ще се проведе на 9-и и 10-и май във фоайето на Спортната зала. Организатори са Община Дупница и Регионално управление на образованието -Кюстендил.
В рамките на двата дни, от 14 до 18 часа, 7-те училища ще могат да рекламират и презентират по свой оригинален начин обявените за прием паралелки за завършващите 7-и клас. Идеята е родителите и децата да могат от близо да се запознаят с подробности за интересуващите ги специалности или паралелки, за да направят своя избор.
404 са завършващите тази година 7-и клас в училищата от общината, но се очаква на "Панорамата" да дойдат и ученици и родители от съседните общини Бобов дол и Сапарева баня, откъдето не малко ученици пътуват всеки ден до Дупница. Припомняме, че от тази година в някои от учебните заведения се въведе и дуално обучение, което позволява на обучаващите се в последните два курса, дните за практика да я реализират в реална обстановка във фирми срещу месечно заплащане.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети