Кметовете Чимев и Гелев станаха посланици на кампанията за по-безопасен интернет

DenNews.bg
25.04.2018
размер на текста:

Кметовете на общините Сапарева баня и Дупница, Калин Гелев и Методи Чимев, станаха посланици на кампанията за по-безопасен интернет #SaferInternet4EU, която е по инициатива на българския еврокомисар Мария Габриел.
Кампанията ще се провежда през цялата 2018 г. и ще обхваща голям брой въпроси, сред които критичното мислене, медийната грамотност и цифровите умения, необходими за разпознаване на фалшивите новини и борбата с тях, както и търсенето на достоверни източници на информация. Вече е изградена мрежа от национални посланици на програмата за по-безопасен интернет, като общините Сапарева баня и Дупница също са част от нея. Идеята е да могат да бъдат по-добре запознати децата, родителите и преподавателите с възможностите и предизвикателствата в цифровата среда. Всички заинтересовани граждани на Европейския съюз, включително младежи, родители, преподаватели, политици на европейско и на национално ниво, също могат да станат посланици на #SaferInternet4EU.
„Много се радвам, че кампанията за по-безопасен интернет #SaferInternet4EU, която стартирах преди малко повече от 2 месеца, набира още по-голяма скорост. Благодаря на кмета на Сапарева баня Калин Гелев и кмета на Дупница инж. Методи Чимев, че се присъединиха към мрежата посланици на кампанията. Вярвам, че заедно ще допринесем за по-сигурна онлайн среда за всички европейски граждани”, написа в официалната си фейсбук страница еврокомисар Мария Габриел.
Европейската кампания стартира на 6 февруари, когато се отбелязва и Денят за по-безопасен интернет. Инициативата е част от приетия наскоро План за действие за цифрово образование

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети