Третокласничка от Сапарево спечели награда с любовта си към книгите

DenNews.bg
25.04.2018
размер на текста:

Третокласничка от Сапарево получи награда заради любовта й към книгите. Йоанна Емилова Иванова, която е ученичка в 3 „а“ клас в СУ „Христо Ботев“, е най-активният читател в градската библиотека в Сапарева баня. Йоанна получи като подарък три книжки – енциклопедия на света, читателски дневник и новата детска книга "Дракончето в мен". Награждаването на Йоанна се състоя именно на представянето на детската книжка със забавни истории "Дракончето в мен" на автора Михаил Калдъръмов, с което бе отбелязан Световният ден на книгата в курортния град. Книжката бе представен пред ученици и учители от СУ "Христо Ботев". Повечето от тях получиха и автограф лично от автора, който присъства на представянето.
Книжката вече я има и в библиотечния фонд на НЧ "Просветен лъч - 1905", от където всяко дете, което желае да я прочете, може да я заеме.
Писателят Михаил Калдъръмов е родом от Сапарева баня. Автор е на 7 поетични книги, а "Дракончето в мен" е първата му детска книжка.
Интересни откъси от "Дракончето в мен" пред своите съученици и приятели прочетоха четвъртокласничките Виктория, Рая и Анастасия. Само преди година, отново за Световния ден на книгата и авторското право, Рая Милтенова и Виктория Димитрова представиха своята електронна книжка "Приключенията на Ноа". В нея те разказаха забавни и вълнуващи истории от живота на йоркширския териер Ноа. Отбелязването на Световния ден на книгата в Сапарева баня и представянето на детската книжка бяха организирани от градската библиотека към НЧ "Просветен лъч - 1905". Кратка презентация пред учениците по този повод представи дългогодишният библиотекар Йорданка Нешева.

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети