Кандидат за президент на Мексико предложи да се режат ръцете на крадците

DenNews.bg
23.04.2018
размер на текста:

Един от колажите, вдъхновени от изказването

"На крадците трябва да се режат ръцете", предложи кандидат за президент на Мексико по време на телевизионен дебат, информира "Ройтерс".
Искането на Хайме Родригес, известен с прякора Ел Бронко, изуми и предизвика буря от коментари и подигравки в "Туитър".
Родригес направи предложението по време на дискусия за корупцията на първия от петте телевизионни дебата преди изборите на 1 юли.
"Трябва да режим ръцете на тези, които крадат. Толкова е просто", предложи 59-годишният кандидат и добави, че ще поиска от Конгреса да прокара законодателство, което подкрепя идеята му.
Връщайки се отново на скандалното изказване, модераторът Денисе Маеркер два пъти попита кандидата дали наистина буквално предлага да се режат ръцете на крадците.
"Точно така. Точно така", потвърди Хайме Родригес.
Престъпленията и корупцията са основни теми на предизборната кампания. Кандидатите са притискани да предложат начин за прекратяване на измамите в публичната администрация и намаляване на достигналите исторически връх убийства в Мексико.
Избран като първия независим губернатор на Мексико през 2015 г., Родригес напусна поста, за да участва в битката за президент. Той е на пето място сред кандидатите според последните социологически проучвания. Източник: news.bg
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети