Зловещо откритие в Дупница: Изоставен от каквато и да е грижа психично болен мъж е открит мъртъв 10 дни след смъртта му

DenNews.bg
20.04.2018
размер на текста:

Изоставен от каквато и да е грижа психично болен мъж е открит мъртъв 10 дни след смъртта му в апартамент в Дупница.
Трагедията се е разиграла в 5-етажната кооперация на улица „Страхил Войвода“, в района на СУ „Св. Паисий Хилендарски“, снощи. Съседи подали сигнал в полицията, че не са виждали Кирил от дни, а от апартамента започнала да се носи миризма.
Наложило се е пристигналите на място полицаи да разбият вратата. Мъжът е открит точно зад входната врата, най-вероятно е починал там докато се е опитвал да излезе, за да потърси помощ, смятат съседи.
Хората са ужасени не само от случилото се и гледката, но и от факта, че трагедията се дължи в голяма степен и на липсата на адекватна грижа от страна на държавата към хората с психични проблеми.
Дни преди Великден починал по-малкият брат на Кирил, който също бил болен.
От няколко години, след смъртта на майка им, двамата братя останали напълно сами, нямали други близки и живеели в пълна мизерия, обикаляли кофите за боклук, за да намерят нещо за ядене. Въпреки че били неспособни да се грижат за себе си, така и не получили институционална грижа, дори според съседи, им е отказано настаняване в център за психично болни. Въпреки тежките диагнози, двамата не са разчитали и на здравна помощ и не са взимали лекарства за заболяванията си.
Починалият по-рано Драган е погребан служебно, а най-вероятно Кирил е починал два-три дни след това.
На мястото на трагедията е извършен оглед.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети