Дупничанин се отърва с условна присъда за притежание на холограмни стикери за фалшифициране на банкноти от по 50 и 100 евро

DenNews.bg
18.04.2018
размер на текста:

Дупничанин се отърва само с условна присъда за притежание на холограмни стикери за фалшифициране на банкноти от по 50 и 100 евро.

На 10.07.2014 г. подсъдимият В. Борисов укривал в управлявания от него автомобил „Мерцедес“ предмети - елементи за защита на парични знаци. В тайник на тавана, под плафона, били открити холограмни стикери, намотани на ролка. Било е установено, че същите съдържат дифракционни оптически вариращи елементи. Общото им количество е 5265 броя, от които един брой с надпис „100 евро“, а останалите – „50 евро“. Подсъдимият знаел, че въпросните стикери били предназначени за поправка на парични знаци.

Борисов се е признал за виновен, че с действията си е извършил престъпление по чл. 246, ал. 3, пр. 3 и пр. 4 във вр. с ал. 1 от НК и е сключил споразумение с Окръжна прокуратура – Кюстендил, което съдът е одобрил.

Определено му е наказание от една година „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок. Веществените доказателства – три мобилни апарата и холограмни стикери, са отнети в полза на държавата.

Определението на съда има характер на влязла в сила присъда.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети