СЕМ проверява тв репортажите от тежката катастрофа на „Тракия“

DenNews.bg
17.04.2018
размер на текста:

Съветът за електронни медии (СЕМ) ще се занимае с телевизионното отразяване на катастрофата на магистрала "Тракия", при която загинаха шест души.
В петък (13 април) експерти на СЕМ са направили фокусирано наблюдение как различните телевизионни програми предадоха трагичния инцидент и на предстоящото заседание трябва да дадат становище дали някой от репортажите нарушава закона.
След катастрофата, кадри от която бяха показани още в обедните емисии, както и във всички централни емисии, много зрители изразиха в социалните мрежи възмущение от начина, по който репортерите на Нова телевизия и на bTV отразиха събитията. Най-честите обвинения бяха за коравосърдечност и жестокост при живите включвания, както и за това, че журналистите се опитвали да правят интервюта с ранени и страдащи хора, които очевидно са нямали желание да говорят в ефир.
Припомнено бе, че двете национални частни телевизии са подписали Eтичния кодекс на българските медии, в който се казва: "Няма да засилваме мъката на хората, попаднали в беда или пострадали от престъпление, и ще съобщаваме такива информации със съчувствие и сдържаност."

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети