Прокурори канят дупничани на среща в Ден на отворените врати

DenNews.bg
12.04.2018
размер на текста:

Районна прокуратура-Дупница обяви Ден на отворените врати. На 16 април, понеделник, всеки желаещ може да посети държавното обвинение, разположено на последния етаж на Съдебната палата в града, и да се срещне с прокурор или да види как работи институцията.
Инициативата „Ден на отворените врати“ е вече традиция и се провежда всяка година с цел да популяризира ролята и прозрачността в дейността на съдебните институции и да съдейства за по-добра информираност на гражданите и повишаване на доверието им към съдебната система.
Всеки желаещ гражданин може да посети прокуратурата, за да се запознае с функционирането на системата, с възможностите за предоставяне на услуги и информация, с организацията на работа на прокурорите и служителите.
През този ден ще бъде осигурен достъп до деловодството на прокуратурата, както и срещи с прокурори.
„Вярваме, че с осъществяването на „Деня на отворените врати“ ще допринесем за издигане нивото на правната култура на гражданите, постигане на по-добра информираност, както и повишаване на доверието в работата на съдебната система“, коментират от Районна прокуратура.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети