Всеки може да се включи в залесяването на нова горичка в Сапарева баня

DenNews.bg
10.04.2018
размер на текста:

От утре, 11 април, стартират инициативите в община Сапарева баня по повод Седмицата на гората. Кампанията тази година е под мотото: "Децата и гората на България за бъдещето на зелена Европа".
От 09:00 часа утре в началото на екопътеката на река „Валявица” ще бъдат залесени над 250 броя дръвчета в горската територия, собственост на Община Сапарева баня. Всеки доброволец в кампанията по залесяването ще получи поне по едно дръвче, което да засади лично. Апелът към желаещите да участват в кампанията по залесяване е по възможност да си носят подходящи инструменти.

На 12 април, четвъртък, от 11.00 часа в СУ "Христо Ботев" -Сапарева баня ще се проведе инициативата „Лесовъд за един ден”. Ще бъдат посадени шест броя дървета и ще бъдат поставени 11 броя къщички за птици, оцветени от децата. Ще се проведат и забавни игри с ученици от първи клас. Пред децата, които ще влязат в ролята на лесовъди за един ден, за инициативата ще разкажат повече служители на РДГ „Кюстендил”, ОП „Общинско лесничейство”- гр. Сапарева баня и ЮЗДП ТП ДГС „Дупница”.
От Общинското лесничейство в Сапарева баня канят гражданите и гостите на курортната община да се включат в залесителната инициатива.

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети