Братя, явно не мрем достатъчно бързо, затова ще ни въоръжават!

Десислава Панайотова-Янкова
07.03.2018
размер на текста:

Братя, явно не мрем достатъчно бързо, братя!
Братя, явно нямат време да ни чакат да си отиваме тихо по кривите клинични пътеки, да се точим един по един през летища и автогари.

 

Братя, явно ги дразним, че не само ни се живее, но и ни се живее по правилата на нормалността и закона.
Братя, явно няма да ни простят, че не само още сме живи, но и не спираме да досаждаме с приказки за справедливост, правов ред и човешки права.

Ще ни трепят, братя!

Не им стига, че нацията се избива с думи! Ще я въоръжат, братя, тази болна и луда нация. Ще я въоръжават по облекчен режим за притежание на оръжие.

От ВМРО обявиха днес, че ще поискат смекчаване на режима за притежание на оръжия, наред с готвени промени в НК за разширяване обхвата на неизбежната отбрана. 

 

При положение, братя, че и в момента полицията не смогва да оказва нужния контрол. При положение, че и сега, братя, е пълно с оръжия, с оръжия с изтекла регистрация и вагони незаконни пушкала, братя. При положение, че за последната година са извършени десетки престъпления, включително и да убиеш жена си посред бял ден пред очевидци - със законно оръжие. Защото, такова, много те дразни тая жена!

 

При положение, братя, че не оръжията, а законът и само законът възпират престъпността.

 

Полудели сме, братя! Луди сме! Луди, ама не като ония, възпетите от дядя ви Вазов.

Толкова луди, че сме на път да загубим човешкия си образ. На крачка сме от окончателното умопомрачение – масово да повярваме, че човешкият живот (и най-презрян и грешен) е по-евтин от буркан лютеница или фар за мотопед.

Осъзнайте се, братя!

Не оръжията носят мир, не оръжията носят защита, не оръжията носят сигурност и справедливост.

Сигурността, братя, и справедливостта, ги носи само законът и задължените да го защитават, братя!

Ония, братя, на които им плащаме, на които им викаме „уважаеми господин магистрат“, „уважаеми господин полицай“, „уважаеми господин законодател“.

 

Срещу тях, братя, протестирайте!

 

Работата на престъпника е да вилнее, братя. Работата на крадеца е да ви окраде, да ви щипне заплатата и да ви разбие колата. Работата на измамника е да ви омайва с лъжи, братя, да се пробва да ви измъкне спестяванията. Работата на взломаджията е да нахлуе в имота ви и да ви взема златните пръстени от свекървата, и да източи бурето с вино.

Това й е работата на престъпността, братя! Винаги й е било това работата и винаги това ще й е работата.

Работата обаче на уважаемите полицаи и уважаемите магистрати, братя, е да заловят, разобличат и накажат престъпника.

А сега, кажете ми, братя, кой не си върши работата и кой е виновен.

Сигурно, братя, и вие знаете приказката „Не е луд този, който яде баницата, а този който му я дава“.

Не е ли така, братя?

Вината на престъпника е за конкретно престъпление, вината за ширещата се престъпност е на уважаемите на заплата да ни бранят от криминалните набези, да наказват престъпника и да го превъзпитават. Да, братя, и за това се харчат парите ви - за превъзпитание.

 

И стига сме се лъгали, братя!

 

Не всички престъпници са цигани и не всички престъпления са домови кражби.

Или вече забравихме КТБ? Колко са замесените там цигани, братя?

Но да не се отклоняваме.

 

Не се подавайте на слабохарактерни и популистки предложения на политици, братя!

Може да имат мимолетната роля на управляващи в момента, но с това се изчерпва характеристиката им на държавници– представителност, дадена им от по-малко от 10% от гласуващите. Да, за готвещите предложението за либерализиране на режима за притежание на оръжия говоря, за ВМРО.

Представяте ли си какво ще настане, братя?

 

Ще се пуцаме на месо, братя, за щяло и нещяло.

 

Сега се осакатява този луд народ с брадви и павета, с вили и чукове до лека и средна телесна повреда.

После всеки спор, от шумен петел през поглед към гаджето до политически пристрастия, ще свършва с пуцане и жалейка.

И, не! Не само циганите се бият, братя! Пълни са съдилищата с едни такива средностатистически белокожи българи, на пръв поглед миловидни и хрисими православни християни, които забиват кол в главата на съседа заради спор за оградата. Пълни са съдилищата с братовчеди, дето са се били със сопи до загуба на съзнание, пълно е с пребивани женици, с малтретирани деца, които са живи само защото насилниците не са имали пушкала, братя!

 

А помните ли, че в Дупница един изнервен човек откри стрелба по младежи, защото били шумни. Няма полиция, няма това-онова – стрелба на месо, за щастие, с въздушна пушка.

 

Кой ще ви гарантира, братя, че утре съседът ви, който не ви долюбва, защото вашата черница му хвърля сянка на къщата, няма да ви гръмне и да каже, че сте престъпили в неговия имот.

 

Не бива, братя, да си играем със закон и с пистолет, когато сме емоционални.

 

Ами представяте ли си излезлите на протестите в Пловдив да бяха въоръжени - в онзи бяс, в онази масова хипноза от страх и гняв…

Братя, може утре вие да прекрачите закона. Може вие да блъснете с колата пешеходец или детето ви да открадне от магазин. Какво ще искате тогава - справедлив процес или куршум между очите?

 

Каква ще бъде тогава цената на живота за вас?

Кой ще искате да гарантира правото ви на справедлив процес– законът или полудял от емоции въоръжен отряд.

Днес е Плъха, вчера беше сприхавата учителка с шамарите, утре ще е някой лекар, сгрешил диагноза.

Мястото на правото не е на улицата и не е в ръцете на тълпата, защото тълпата няма съвест, няма отговорност, няма разсъдък.
Мястото на правото е в съдебната зала.

А ние, братя, сме на това дередже, защото служителите в съдебните зали са по-мързеливи от престъпността. Невинаги и не всички, но крайният резултат е това – абдикация на наетите да служат на закона от вменените им задължения.

Ето това е проблемът, братя!

И как, братя, носенето на оръжие или крясъците за смъртно наказание или свобода от ареста след убийство ще променят ситуацията. Ами, няма, братя. Няма да я променят, докато чакаме, виейки в грешни емоции и грешна загуба на време… прасето да роди лъв.

Най-четено

Темите от "Коментари"

Етикети