Симеонов нарече патриарх Кирил „второразрядно съветско ченге“

DenNews.bg
07.03.2018
размер на текста:

 Патриархът на Москва и на цяла Русия Кирил e второразрядно съветско ченге и хитрец, известен като „цигарения митрополит на Русия”. Определението направи вицепремиерът Валери Симеонов пред БНТ дни след визитата на руския патриарх у нас, с уточнението, че Кирил Московски не е „пратеник на Исус Христос”.
Според Симеонов не е допустимо духовно лице да вади костите на жертви от отминали сражения и да ги изхвърля от историята.
"Патриарх Кирил трябва да е ясно на хората какъв е, той не е слязъл от небесата. Той не е слязъл от рая и не е пратеник на господ Бог или на Иисус Христос. Патриарх Кирил е известен като цигарения митрополит на Русия. От 1996 г. той има 14 млрд. долара от внос на безакцизни цигари. 14 млрд. долара този хитрец е внесъл безакцизни цигари и 4 млрд. вино за нуждите на църквата, пак безакцизно. Той има частен самолет, има вила в Швейцария, часовникът му е 30 000. И той има наглостта да раздава правосъдие пред българския президент", заяви Валери Симеонов.
"Представете си нашия патриарх Неофит да отиде в Русия, да застане срещу Путин, да започне да му тропа по масата и да му каже "Ало, ти откъде падна, незнаеш ли Кирил и Методий какви са", какво ще стане с него. Византийци ли са Кирил и Методий, както неграмотно твърдеше Путин. Че това била византийска азбука. И то с много по-голямо основание ще го направи от колкото този, който претендира в случая, че става въпрос за историческа манипулация", обясни Симеонов. Източник: Дарик

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети