Дупничанин отново е в топ 8 в тениса на маса

DenNews.bg
06.03.2018
размер на текста:

 Иван Иванов от клуба по тенис на маса Марек 76 за трета поредна година се нареди сред най-добрите 8 на България. Това стана на Държавното първенство за мъже и жени, провело се в Панагюрище.
В първенството взеха участие над 180 състезатели от цялата страна. Представители на Марек 76 бяха Иван Иванов, Любомир Янакиев, Вертер Стоилов и Борис Христов.
След срещите в груповата фаза многократният шампион на България за ветерани Любомир Янакиев се справи отлично и успя да се класира в основната схема при изключителна конкуренция, с което заслужи аплодисментите на публиката. На втория състезател от клуба Вертер Стоилов пък малко не достигна да премине групите при равен брой победи и загуби с още двама състезатели. В неговата група се получи ,,въртележка "и той се класира трети, с което не можа да влезе в основната схема. Борис Христов също не премина групите и остана трети. Иван Иванов започна директно в основната схема и за влизане в първите 32-ма преодоля Б. Али (Бургас) с 4:0, след което срещна националния състезател и шампион на България Константин Вътов (Стоянстрой Пловдив). След продължителен и напрегнат мач дупничанинът победи с резултат 4:3 гейма и се класира сред 16-те най-добри на България. За влизане в осмицата срещна Светлин Беров (Горна Оряховица) и надделя с резултат 4:2 гейма. Така Иван Иванов се класира за четвъртфиналите и за медал игра срещу Кирил Попов, дългогодишен национален състезател на България и бронзов медалист от настоящото Републиканското първенство. Там Иванов загуби с 0:4, но за трета поредна година успя да се нареди сред най - добрите 8 на България при над 100 участници при мъжете. При двойките Иван Иванов и Стоян Поппетров (Корабостроител 92 Варна) успяха да достигнат осмина-финалите и отново останаха сред 16-те най-добри на страната.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети