Депутатите приеха оставката на Димитър Гамишев от ГЕРБ

DenNews.bg
29.03.2018
размер на текста:

 Депутатите приеха оставката на колегата си от ГЕРБ Димитър Гамишев, който сам пожела да си тръгне от парламента, заради започнала срещу него проверка от НАП.
„За“ оставката на Гамишев гласуваха 139 народни представители, „против“ гласуваха 6, а 7 се въздържаха.
Гамишев е избран от 1-ви Многомандатен избирателен район Благоевград от листата на ГЕРБ. Той подаде оставка вчера, след като стана ясно, че спрямо него е започнала проверка от НАП заради фирма, която е продал преди да стане общински координатор на ГЕРБ в Гоце Делчев.
Първи темата повдигнаха от Областния съвет на БСП в Благоевград на 26 март, когато в декларация изразиха притеснения заради информацията, че Гамишев е злоупотребявал с данъци.
Според левицата, купувачът на фирмата на депутата от ГЕРБ е управител на още 93 фирми и собственик на 53 дружества.
В пленарна зала Николай Бошкилов от БСП заяви, че Димитър Гамишев олицетворява лицемерната политика на ГЕРБ. Той подчерта, че фирмата на Гамишев фигурира в списъка на големите длъжници на НАП със задължения в размер на близо 200 хил. лева.
В отговор Спас Гърневски от ГЕРБ изтъкна, че при най-малко съмнение в народни представители те сами депозират оставката си и не се крият зад имунитети.
Димитър Гамишев заяви, че сам е взел решението да подаде оставка, за да не се злоупотребява с ГЕРБ. Той уточни, че фирмата му не е имала задължения в момента на прехвърлянето й на купувача.
На този етап Гамишев остава лидер на общинската организация на ГЕРБ в Гоце Делчев. Цветан Цветанов поясни, че се провеждат отчетно-изборни събрания, след които Гамишев няма да бъде преизбран.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети