МВР търси съдействие за укриващи се престъпници чрез Фейсбук

DenNews.bg
28.03.2018
размер на текста:

МВР търси съдействие за укриващи се престъпници чрез Фейсбук. Снимките на 57 осъдени, всички мъже, бяха публикувани на официалната страница на СДРВ в социалната мрежа.
От полицията призовават гражданите да подават сигнали на тел. 112 или в най-близкото полицейско управление, ако имат данни за местонахождението за укриващите се осъдени. Всички снимки може да видите ТУК 
Сред издирваните е бившият гард на несебърския наркобос Митьо Очите - Константин Вълчев, известен като Коце Бащата или Мамута, който преди две години бе задържан с наркотици при спецакция в Бургас.
Снимката на 59-годишния Красен Петров Тенев също е сред публикуваните от МВР. Шуменецът е обвинен в ръководене на организирана престъпна група, подправяне на валута и други престъпления към паричната система. Тенев се издирва от Интерпол вече 13 години.
През 2006 г. стана ясно, че мъжът живее в Кения и върти бизнес под името Фьодър Ковал. Въпреки това не е задържан и продължава да се издирва от полицията в световен план. Към 2006 година, когато започват да го издирват, Тенев е осъден на 11 години затвор за печатане и разпространение на фалшиви бандероли. Той е бивш преподавател в Шуменския университет.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети