Петима от пострадалите в Египет българи остават в болница

DenNews.bg
20.03.2018
размер на текста:

Петимата български туристи, които пострадаха по-тежко в автобусната катастрофа в Египет вчера, се намират частната болница АМС в Хургада, съобщи българският консул Евгени Паралингов. Той е изпратен на място от вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.
Пострадалите имат фрактури и порезни рани. Днес ранените ще бъдат изследвани със скенер, за да бъде им назначено лечение, включително оперативно, ако се налага.
Представител както на българската, така и на египетската туристическа фирма са в болницата с ранените. Всички изследвания и операции ще бъдат платени от застраховките на пътниците.
От общо 20 души ранени в автобуса, 12 са с по-леки рани, ожулвания, охлузвания, синини, леки порезни рани - те са обработени и са изявили желание да продължат туристическата си програма.
Круизът по река Нил на групата свършва в събота, 24 март. В хотела в Хургада, където ще бъде настанен и консулът, са пожелали да останат и да изчакат връщането на групата на 24 март други трима души, по-леко пострадали, с вече обработени рани.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети