Путин печели 76% от гласовете на президентските избори в Русия

DenNews.bg
19.03.2018
размер на текста:

 Владимир Путин печели над 76% от гласовете на вчерашните президентски избори в Русия. Това сочат резултати от обработката на 90 на сто от протоколите на избирателните комисии. Избирателната активност вчера е била 67 на сто. Повече от 55 милиона руснаци са гласували в подкрепа на Владимир Путин на президентските избори в Русия вчера, според данни на Централната избирателна комисия. В проценти резултатът е над 76 на сто.

Междувременно новият стар държавен глава отвърна шеговито на журналистически въпрос дали ще се състезава за още един президентски мандат след 2024 г. Сред останалите кандидати на тези избори единствен 10-процентната бариера премина кандидатът на комунистите Павел Грудинин с 12 на сто от гласовете, трети е Владимир Жириновски с почти 6%, а единствената жена-кандидат Ксения Собчак получава едва 1,5%.

Тепърва се очакват реакции от вота, но ето как посрещнаха новината в най-източната точка на Русия. Жителите на полуостров Камчатка изглеждат щастливи от предизвестената победа на Путин.

Валентина Белятская, местна жителка: Мисля, че той е единственият, който може да осигури стабилност на страната. Той е добър президент, много добър, гласувах за него.

Все пак не всички са впечатлени от преизбирането на Путин.

Константин Бушков, местен жител: Изглежда никой не иска промяна. Хората толкова са свикнали и си мислят, че по-лошо няма да стане, затова си казват нека да му дадем още власт.

След победата си на вчерашните президентски избори Владимир Путин ще управлява още 6 години

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети