И Русия ще изгони английски дипломати

DenNews.bg
15.03.2018
размер на текста:

 Москва ще отпрати от Русия британски дипломати в отговор на действията на Лондон. Това заяви министърът на външните работи Сергей Лавров. Той не посочи точни срокове, нито броя на дипломатите. Междувременно Дмитрий Песков, говорител на руския президент Владимир Путин, обяви, че ответните мерки на Русия срещу Великобритания няма да закъснеят.

По думите му лично Путин щял да избере какви точно ще са те. Песков изрази недоумението на Русия от действията на Лондон. Говорителят подчерта, че обвиненията не са подкрепени с нищо.
В Кремъл определят като безотговорна позицията на Лондон във връзка със случилото се с бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му. Песков подчерта, че Кремъл „търпеливо и последователно“ ще информира международното обществено мнение за позицията си, информира БГНЕС. Говорителят за пореден път подчерта, че Русия няма никаква връзка със случилото се в британския град Солсбъри със Скрипал и дъщеря му, подложени на въздействието на нервнопаралитичното вещество „Новичок“.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети