Кола блъсна момиче на неработещите светофари в Дупница

DenNews.bg
15.03.2018
размер на текста:

Момиче бе блъснато от кола на пешеходната пътека при ГУМ-Дупница, където вече над 10 дни светофарите не работят. Инцидентът стана към 10:30 часа днес.
Момичето не е пресичало само, но се е движило с крачка-две пред група пешеходци, сред които е имало и майки с малки деца, обясниха за DenNews.bg очевидци. Автомобилът се е движил от полицията към кръговото, обясниха още свидетелите на инцидента.
Момичето бе транспортирано до Спешния център, по първоначална информация то е леко пострадало, има само повърхностни наранявания.

Инцидентът предизвика остра реакция сред пешеходците, за това че светофарите при ГУМ и Наковия мост не работят и пресичането крие риск за здравето и живота на пешеходците.
Припомняме, че светофарите изгоряха след серия токови удари. От община Дупница поръчаха нови платки, чиято доставка все още се чака. Още на 6-и март кметът Методи Чимев поиска с писмо до началника на полицията Борислав Динев да бъдат осигурени униформени за регулиране на движението. На тези молба няма нито отговор, нито съдействие от страна на полицията.
„Аз не мога да отговоря на въпроса защо не получихме съдействие от полицията. Призовавам шофьорите да бъдат по-внимателни и да се съобразяват с пешеходците. Все пак наличието на пешеходна пътека означава, че пресичащите са с предимство. Платките са поръчани, но все още чакаме доставка“, коментира кметът Чимев.

Полицейският началник Борислав Динев не отговори на телефона си и към момента нямаме обяснение защо вече 9-и ден няма реакция от полицията.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети