Раненият при взрива в „Арсенал“ работник е починал

DenNews.bg
15.03.2018
размер на текста:

Пострадалият при експлозията във военния завод „Арсенал“ работник е починал от раните си. Така жертвите на тежкия инцидент вече са две.
46-годишният мъж бе настанен в болницата в Стара Загора с 80% изгаряния. От болницата коментират, че смъртта е настъпила малко след 2 ч. тази нощ, съобщава БНТ. Работникът е имал 10-годишен стаж в завода.
Вчера в цеха загина и 27-годишен работник.
Разследването на инцидента продължава. Основните версии са две - или евентуална техническа неизправност, или човешка грешка вследствие на извършено нарушение на инструкциите за безопасност на работа, обяснява окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.
Иззети са веществени доказателства и документация, касаеща безопасността в конкретния цех, ще бъде иззета и техническа документация.
Първоначалният оглед сочи, че по неустановени причини е възникнало запалване, самите химически смеси, които служат като състав на димни боеприпаси, са се възпламенили. Възникнало е едно спонтанно изгаряне на тези химически смеси, затова и са загинали лицата, обясни Атанасов.
В хода на огледа се установи команден пункт, който е в друго помещение, но днес ще установяваме дали и при какви обстоятелства е трябвало работниците да влизат там, коментира окръжният прокурор.
През последните две години Инспекцията по труда е извършила над 100 проверки в завод "Арсенал". Констатирани са 463 нарушения, 80 % от тях са за нарушение на трудовата дисциплина и са съставени съответните предписания.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети