Дупнишката структура на ДБГ е в оставка, не приема решението за война с ГЕРБ

DenNews.bg
13.03.2018
размер на текста:

Структурата на Движение България на гражданите– Дупница от няколко месеца е в оставка. Тя е подадена лично пред председателя на партията Димитър Делчев. Местната структура е със замразена дейност и не участва в никакви партийни прояви, включително и на провелото се областно събрание за избиране на областен координатор.
Това съобщи на пресконференция днес Славчо Павлов, председател на ДБГ-Дупница. На пресконференцията присъстваха и заместник-председателят Валентина Грънчарова, секретарят Ани Караджинова и общинският съветник Христо Михалчев.

Припомняме, че през уикенда Националния съвет на ДБГ излезе с решение да се замрази членството в Реформаторския блок, докато няма категоричност за искане за незабавна оставка на правителство, искане за насрочване на предсрочни парламентарни избори, както и създаване на анти ГЕРБ коалиция, която да е алтернатива на сегашното управление.

Павлов посочи, че причините за оставката са много, всички следствие на политиката на Реформаторския блок и лидерите на десните партии през времето.
„Това доведе до разпадането на РБ и резултатите на последните избори. Ние ясно и категорично заявихме, че не приемаме разделението вдясно, не приемаме разделението на отделни партии и единствената структура, в която бихме участвали в бъдеще е единна дясна платформа, обединена от принципите, които ние винаги сме защитавали и заради които ние като граждани сме се включили в политиката. Ние не сме казионни политици. Извън политиката, като граждани отстояваме същите принципи. Ние сме се включили в политиката, за да защитаваме интересите на местната общност и да работим в нейно име.

Не приемаме участие в политиката на принципа анти ГЕРБ или анти еди кой си, защото нашето убеждение е, че политиката в своята същност е с креативно начало, а не с деструктивно. Ние ще продължаваме да работим по същия начин, по който сме работили. И като граждани и за в бъдеще може би като политици. Но никога няма да бъдем принадлежност на някой и никога няма да провеждаме чужди интереси в разрез с нашите принципи и възгледи. Мнението на структурата е, че няма как да подкрепим такова решение - анти ГЕРБ. Ние може да се обявим против определени политики, но също и за определени политики. Ние сме за политиките, които са принципи на нашата дясна ориентация“, каза Павлов.
Според него на България й трябва широка коалиция, която включва всички десни партии, но „неизменно трябва да включва и част от управляващите в момента“.
„Нашият основен противник е все по-осезаемото настъпване на левия политически модел и опитите му за реставрация от наследниците на комунистическия режим“, каза още Павлов и посочи, че вече ежедневно сме свидетели на провокации и скандали, които се инсценират в обществото, включително и с чужда помощ.

Дупнишката структура ще остане „замразена“ докато не се видят ясни принципи за обединение в дясното пространство на национално ниво. „Но няма да спрем да отстояват местните политики, за които избирателите са ни гласували доверие“, посочи Павлов и обясни, че оставката на структурата от ДБГ не е повод той и Христо Михалчев да напуснат Общински съвет-Дупница.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети