Ученици от Дупница ще рецитират патриотични стихове в конкурс за 3 март

DenNews.bg
06.02.2018
размер на текста:

Ученици от община Дупница могат да се включат в рецитал, посветен на 3 март и организиран от община Дупница и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Конкурсът „Свобода или смърт юнашка“, посветен на 140 години от Освобождението на България от турско иго, ще се проведе на 3 март в заседателната зала на община Дупница от 13:00 часа.
Заявки за участие се приемат до 28 февруари. Според регламента, участниците в конкурса изпълняват по едно стихотворение от български автор на патриотична тема. Участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи - първа група - V-VІІ клас /индивидуални и групови изпълнения/ и втора група VІІІ-ХІІ клас /индивидуални и групови изпълнения/.
Важни за оценката на участниците са добра дикция, художественост на изпълнението, артистичност, оригиналност, емоционалност, както и подбор на репертоара и музикално оформление.
Всяко училище и читалище имат право до двама участници в категория индивидуално изпълнение и на едно групово изпълнение.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети