Сапарева баня ще отбележи 140-годишнината от Освобождението на България с концерт

DenNews.bg
28.02.2018
размер на текста:

С празничен концерт ще бъде отбелязана 140-годишнината от Освобождението на България от турско иго в Сапарева баня. Концертът е насрочен за 2 март, петък, от 17:30 ч. в големия салон на НЧ "Просветен лъч - 1905". Събитието се организира за трета поредна година от НЧ "От извора - 2013" в навечерието на националния празник на България – Трети март. Съорганизатор на мероприятието е Община Сапарева баня, като за всички жители и гости на общината входът е свободен.

Участие в празничния концерт ще вземат мъжки хор "Св. Иван Рилски", трио "Авлига" и детска фолклорна група "103-градусов хоровод" към НЧ "От извора - 2013", с ръководител Иван Начов. С подготвена програма в събитието ще се включат и ученици от СУ "Христо Ботев", град Сапарева баня, с художествени ръководители педагозите Сашка Конакчийска и Надя Джоргова.

Преди началото на концерта, от 16:30 ч. ще бъдат наградени победителите, участвали в конкурса за рисунка, посветен на 140-годишнина от Освобождението на България. Награждаването ще се състои във фоайето на читалището, където ще бъдат изложени и рисунките на учениците, включили се в тематичния конкурс.
Веднага след това, ще бъдат поднесени венци и цветя от общинска администрация, Общински съвет, граждани и ученици пред бюст-паметника на Левски в Сапарева баня.

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети