Усложнена е зимната обстановка в община Дупница

DenNews.bg
28.02.2018
размер на текста:

Кметът на Бистрица разчисти и централния площад в Дупница с джипа си, превърнат в снегорин.

Усложнена е зимната обстановка в община Дупница. Техниката за снегопочистване е започнала работа още в 2,30 часа тази нощ. Има нови навявания от преспи по пътя между селата Яхиново и Крайници. Този участък, както и пътят към сметището, се обработват интензивно. През целия ден ще се продължи с почистване на града и селата.
Най-голяма е снежната покривка в село Бистрица. От 5:30 часа е започнало почистването на улиците, което тече под ръководството не кмета на селото Кирил Огненски. Разчистват се и труднодостъпните улици.

Зам.-кметът Крум Милев благодари на Огненски за помощта, която оказва и в града с автомобила си, който е превърнал в миниснегорин.
Служители от Община Дупница обработват автобусните спирки, стълби и пешеходни алеи.
Тази сутрин сме разговаряли с всички директори на училищата и детските градини в града и селата. В Крайници са с намалени на 20 минути учебните часове, заради липсата на ток от снощи. Детската градина не работи. За всеки случай сме направили организация, ако се наложи децата от Червен брег и Крайници да бъдат поети от детската градина в Яхиново. Информацията от директорите на училищата са за нормални температурите и условия за провеждане на учебен процес.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети