Разследващ журналист е разстрелян в Словакия

DenNews.bg
26.02.2018
размер на текста:

Журналист, разследващ данъчни измами сред бизнесмени, свързани с управляващата партия в Словакия, е застрелян в дом си през уикенда.
27-годишният Ян Кучяк, журналист за "Актуалити.ск" е убит заедно с партньора си в град Велика Мака, на 65 километра източно от столицата Братислава.
Министерството на вътрешните работи и полицията не са коментирали официално случая, очаква се това да стане на пресконференция по-късно днес
Последната статия на Ян Кучяк от 9 февруари разследва подозирания за данъчни измами, свързани с луксозен апартаментен комплекс в Братислава.
Случаят около апартаментния комплекс доведоха и до протести през миналата година, с искане за оставка на министъра на вътрешните работи Роберт Калинак, заради негови бизнес отношения с предприемача Ладислав Бастернак, разследван за възможни данъчни измами. И двамата отричат каквото и да е престъпление.
Словашката икономика процъфтява и жизнените й стандарти се повишиха рязко след присъединяването й към ЕС през 2004 г., но много словаци твърдят, че страната им все още не е в състояние да защитава върховенството на закона. Източник: news.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети