8 интересни факта за храните: Никога не пийте престоял чай

DenNews.bg
26.02.2018
размер на текста:

Нещата, с които се сблъскваме всеки ден, често крият много загадки, за които малко хора знаят. Ето само няколко завладяващи, изненадващи и любопитни факти за храната, представени от Obekti.bg:

*Авокадо - никога не давайте авокадо на птици. Този вид храна е много отровен за тях.

*Банани - може да звучи налудничево, но комарите всъщност са привлечени от хора, които наскоро са консумирали банан. Можем само да предположим защо това е така.

*Оцветители – червените и жълти храни, превърнали се в такива посредством оцветители, правят децата хиперактивни.

*Никога не трябва да пиете чай, който не е прясно сварен. Японците имат една поговорка: "Вчерашният чай хапе по-зле от змия". Студеният чай раздразнява стените на стомаха толкова много, че китайците смятат, че е същото като змийска отрова.

*Медът е безсмъртен. Най-старият съд с мед, който все още е годен за консумация, е открит през 1922 г. от Хауърд Картър - в гробницата на египетския фараон Тутанкамон. Той е тестван от биолози и е установено, че все още е годен за консумация.

*Ако яйцето се издигне на повърхността, когато се постави в някаква вода, то вече не е годно за консумация. Това се случва, тъй като газовете се натрупват в яйцеклетка, която старее, позволявайки му да плава.

*Ако ядете малко парче тъмен шоколад преди хранене, то ще увеличи глюкозата в кръвта. Дори ако сте много гладни, това ще ви попречи да ядете прекалено много.

*Тайната на храната: Храната винаги е вкусна през нощта. Всички храни. Винаги! Източник: manager.bg

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети