Убитият в София дядо викал за помощ, но полицаите си тръгнали, нямало кой да им отвори

DenNews.bg
22.02.2018
размер на текста:

Трите момичета, които са били държани под ключ от родителите им в София, а дядо им бе убит, са на 14, 15 и 19 години.
Те са живеели в пълна изолация в жилище в столичния жк "Люлин" и никога не са посещавали училище. За ужасяващия случай алармира дядо им - 87-годишният Стефан Янев, в предаването "Съдебен спор" по Нова телевизия, но вчера мъжът е открит убит.
От СДВР съобщиха, че сигналът за намереното тяло е подаден вчера около 17 часа. По него е имало видими следи от насилие. Стефан Янев е бил обявен за издирване на 12 февруари. На място е извършен оглед, а по случая е образувано досъдебно производство. Работа по разследване на престъплението продължава под надзора на Софийската градска прокуратура.
Още вчера дъщерята и зетят на убития Стефан Янев, които са адвентисти, са задържани.
"Тялото на възрастния мъж е намерено тази вечер (вчера - 21 февруари - бел.ред.) на общ балкон, намиращ се срещу апартамента му. Стефан за последно е чут от съседи да вика за помощ на 11-и февруари, докато дъщеря му Мария се е заканвала, че ще го убие. Дошлите на място полицаи са си тръгнали, след като никой не им е отворил вратата на жилището. Г-н Янев се обърна за помощ към Съдебен спор, но след заснемането на репортажа животът му е бил насилствено отнет. Не доживя да дойде в студиото, както и вчера да отпразнува 87-ия си рожден ден", написа в профила си във Фейсбук главният редактор на "Съдебен спор" Жоро Игнатов.
В момента най-голямото момиче се намира в 9-о РПУ в София, а двете по-малки са предадени на социалните служби са настанени временно в специализиран дом.
По неофициална информация момичетата са асоциални и почти не разговарят. Те не ходели на училище, защото родителите „не харесвали българското училище”.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети