Избират най-красив кон на кушиите в Сапарева баня

DenNews.bg
22.02.2018
размер на текста:

Награди за най-красив кон и най-красив файтон ще бъдат връчени за първи път на традиционните кушии в Сапарева баня, които ще се проведат в събота, 24 февруари. Кушиите ще започнат от 10:30 ч. и отново ще се проведат в района на Летището край курортното градче. Организатори на стария народен обичай, който протича при изключително голям интерес и събира на едно място хиляди посетители, са Община Сапарева баня и НЧ "Просветен лъч - 1905".
Състезанието по дърпане на различни категории тежести се предвижда да отпадне.
За трета поредна година форматът ще бъде разширен, като се очаква да има състезатели от дупнишките села Крайници, Червен брег и Яхиново.
Задължително е участниците в кушиите да имат навършена 18-годишна възраст. Всички желаещи да се запишат могат да го направят в сградата на НЧ "Просветен лъч - 1905"-Сапарева баня, както и по кметствата в селата.
За победителите организаторите предвиждат награден фонд и плакети, които ще бъдат връчени от кмета Калин Гелев.
Община Сапарева баня ще осигури и безплатен транспорт за всички, които желаят да гледат традиционните кушии и да станат част от хубавия народен празник. Автобусите ще тръгват в 10:00 ч. от центровете на населените места в общината.

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети