Община Бобов дол обяви задължителна регистрация на домашните кучета

DenNews.bg
22.02.2018
размер на текста:

Община Бобов дол обяви задължителна регистрация на домашните кучета, а мотивът за кампанията е „зачестилите трагични инциденти в резултат на проявена агресия от кучета-домашни любимци“.
Припомняме, че домашните кучета подлежат на регистрация към съответната община по силата на Закона за ветеринарномедицинската дейност, както и общинските наредби за местни данъци и такси.

Всички собственици на кучета, отглеждани на територията на община Бобов дол, трябва да регистрират любимците си до 30 март. Срокът за подаване на декларация е в рамките на три месеца от датата на придобиване на домашния любимец.

Таксата, която се заплаща за едно куче за една година е 10 лв., а срокът за плащането й е до 30 юни на съответната година.
След изтичането на датата за регистрация на домашните кучета ще бъдат извършени проверки от определено контролно звено. Собствениците на нерегистрирани до 30 март кучета ще бъдат санкционирани с глоба до 300 лв.
Заплащането на годишната такса се извършва в деловодството на общината, а издаденото разрешително за отглеждане на куче се издава всеки делничен ден от 8:30 до 17:15 часа.
От общината уверяват, че събраните средства ще се използват за мероприятия, свързани с намаляване броя на бездомните кучета, но такива мерки към момента не се съобщават.

 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети